Rolf Ericson Bil Företagen förvärvar Gösta Samuelsson Bil

3 October, 2022, kl 15:14

PRESSMEDDELANDE

Rolf Ericson Bil Företagen växer och blir större genom förvärv av Gösta Samuelsson Bil, Volvohandlare i Ludvika.

Rolf Ericson Bil Företagen har träffat avtal om att förvärva verksamheten av Gösta Samuelsson Bil i Ludvika som är en fullserviceanläggning med försäljning och service inom Volvohandeln. I förvärvet ingår även bolagets drivmedelsanläggning, Tanka och Tvätta, i centrala Ludvika. Tillträdet förväntas ske i månadsskiftet november/december 2022.

Under verksamhetsåret 2021 uppgick Gösta Samuelsson Bil i Ludvika AB:s omsättning till ca 200 mkr. Antalet anställda var 50 personer vid utgången av 2021.

Peter Palmqvist, koncernchef i Rolf Ericson Bil Företagen, kommenterar: ”Mycket glädjande att Rolf Ericson Bil Företagen har fått möjligheten att förvärva Gösta Samuelsson Bil, ett fint och anrikt familjeföretag i Ludvika. Vi ser fram emot att fortsätta utveckla vårt företag, och dessutom kunna erbjuda Renault och Dacia i Ludvikaområdet igen.”

Tobias Wångmar, VD och ägare av Gösta Samuelsson Bil kommenterar: ”Då Volvo vill se färre och större avtalspartners, har vi valt att avyttra vår verksamhet till Rolf Ericson Bil Företagen. Det känns bra att våra medarbetare får fortsätta arbeta med Volvoaffären hos ett etablerat och välskött familjeföretag.”

Rolf Ericson, ägare, kommenterar: ”Som ägare ser jag fram mot en spännande framtid där vi nu fått chansen att vidareutveckla verksamheten i Ludvika. Bilbranschen är inne i ett spännande skede där denna möjlighet passar väl in i vår organisation och geografiska struktur.”

Rolf Ericson Bil Företagen finns i dag i Borlänge, Falun och Mora. Koncernen omsatte år 2021 ca 1 miljard kronor och har 220 anställda i koncernen. Koncernen har auktoriserad försäljning och service av Volvo personbilar, Renault personbilar, Renault transportbilar, Dacia personbilar samt Volvo lastvagnar.

——————-

För ytterligare information kontakta:

Peter Palmqvist,
koncernchef,
076-527 18 81,
peter.palmqvist@rebil.se