Däckcenter

Till våra Däckcenter är du välkommen oavsett bilmärke. Vi erbjuder ett mycket brett sortiment av däck och fälgar som passar för alla typer av fordon – personbilar, släpvagnar och husvagnar. I Borlänge har vi även däck och fälgar till lastbilar, bussar, traktorer och skogsmaskiner.

Vi hjälper dig hela vägen

Rätt däck är en viktig faktor för bra komfort, låg bränsleförbrukning och hög trafiksäkerhet. Hos oss får du hjälp med att hitta det optimala däcket för din bil och dina behov. Behöver du nya däck eller fälgar kontakta oss så förbereder vi det inför ditt besök. Vi har även däckhotell så att du slipper ta med dig däcken hem vid ditt hjulskifte – det är enkelt och du sparar plats i hemmet. Vi förvarar däcken i rätt temperatur så att de håller längre.

Vi erbjuder:

 • Däckhotell
 • Hjulskifte
 • Hjulinställning
 • Däckförsäljning
 • Däckreparationer

Priser

 • Hjulskifte 16″ och mindre: 295:- 
 • Hjulskifte 17″ och större: 370:- 
 • Hjulskifte inklusive förvaring 16″ och mindre: 765:- 
 • Hjulskifte inklusive förvaring 17″ och större: 895:- 

Med Volvo-/Renault-/CarPaykort kan du dela upp betalningen på 4 månader.


Viktig information ang Covid-19

Med anledning av Covid-19 (Corona) värnar vi extra mycket om dig som kund och om vår personal. För att klara situationen på bästa sätt följer vi på Rolf Ericson Bil Folkhälsomyndighetens och Region Dalarnas riktlinjer. Personalen vi har på plats är friska, vi tar detta på yttersta allvar och är hemma om vi känner minsta symtom. Vi tror och hoppas att du som kund tänker likadant.

 • Vi undviker fysisk kontakt och håller avstånd på 1-2 m.
 • I vår kundmottagning har vi en begränsning på max 5 kunder år gången.

Vi hoppas och tror att alla kunder ser detta som en viktig skyddsåtgärd under rådande omständigheter.


Välkommen till vårt nya Däckcenter i Falun

Dalarnas modernaste Däckcenter hittar du på Kolonnen i Falun. Vårt däckhotell har optimalt anpassad förvaring med rätt temperatur, rätt belysning för att dina däck ska trivas och det finns plats för hela 16 000 hjul. Tack vare ergonomiskt anpassade maskiner behöver våra medarbetare inte lyfta däcket en enda gång vid byte av däck på fälg. Till våra hjultvättar har vi reningsverk som hjälper till att på bästa sätt ta hand om vårt spillvatten. Du hittar oss på Kolonnvägen 12 i Falun.  


Bra att veta

När måste man byta till vinter- och sommardäck? 
Enligt lag måste du använda vinterdäck mellan 1 december och 31 mars. Mellan 1 oktober och 15 april är det däremot tillåtet att använda dubbdäck vid vinterväglag.

Hur djupt ska mönsterdjupet vara?
Mönsterdjupet på vinterdäck ska vara minst 3 millimeter för personbilar och andra lätta fordon. För tyngre fordon, så som bussar, lastbilar och personbil klass II gäller 5 millimeter.

På sommardäck ska mönsterdjupet enligt lag vara minst 1,6 millimeter men vår rekommendationen är att byta vid 3 mm då det vid våt vägbana behövs minst 3 millimeters mönsterdjup för att ge bra friktion.

 

Kontaktpersoner

Mikael Thelin

Däckchef

Däckcenter, Borlänge Falun

0243-25 77 36

mikael.thelin@rebil.se

Alexander Arvidsson

Kundmottagare

Däckcenter, Borlänge

0243-25 77 88

alexander.arvidsson@rebil.se

Magnus Karlsson

Däckcoach

Däckcenter, Falun

023-588 20

magnus.karlsson@rebil.se

Fredrik Törsfeldt

Däckmekaniker

Däckcenter, Falun

023-588 87

fredrik.torsfeldt@rebil.se

Joakim Jonsson

Däckmekaniker

Däckcenter, Borlänge

0243-25 77 88

Martin Fahlström

Däckmekaniker

Däckcenter, Falun

023-588 87

martin.fahlstrom@rebil.se