Däckcenter

Vid våra däckcenter tar vi hand om allt som rör dina däck – förvaring i däckhotell, nya däck för alla bilar, fälgar, balansering, ja allt som gör det lätt för dig att rulla – oavsett bilmärke och oavsett fordon. Vi tar hand om personbilar, släpvagnar och husvagnar och i Borlänge har vi även däck och fälgar till lastbilar, bussar, traktorer och skogsmaskiner.

Vi hjälper dig hela vägen

Rätt däck är en viktig faktor för bra komfort, låg bränsleförbrukning och hög trafiksäkerhet. Hos oss får du hjälp med att hitta det optimala däcket för din bil och dina behov. Behöver du nya däck eller fälgar kontakta oss så förbereder vi det inför ditt besök. Vi har även däckhotell så att du slipper ta med dig däcken hem vid ditt hjulskifte – det är enkelt och du sparar plats i hemmet. Vi förvarar däcken i rätt temperatur så att de håller längre.

 

VI ERBJUDER:

  • Däckhotell
  • Hjulskifte
  • Hjulinställning
  • Däckförsäljning
  • Försäljning av fälgar
  • Däckreparationer
  • Nyhet! Fälgreparationer 

 

PRISER

  • Hjulskifte: 395 kr
  • Förvaring 595 kr/säsong 
  • Hjulskifte inklusive förvaring: 895 kr /säsong

Med Volvo-/Renault-/CarPaykort kan du dela upp betalningen på 4 månader.


 

NYHET!
Fälgreparationer

En skadad fälg är inte en förlorad fälg. Vi vårt däckcenter i Falun kan vi nu renovera dina fälgar så de blir som nya, eller ännu bättre! Vi utför tjänster inom fälgrenovering såsom riktning, blästring och lackering för alla typer av fälgar, både Diamond Cut fälg och aluminiumfälg.

 

För mer information maila falgreparation@rebil.se

 

 

 

 

 

 

 

 

 


STYLA DIN BIL I EN SIMULATOR
Med nya fälgar kan din bil få ett rejält lyft. Kolla in sortiment och prova hur olika fälgar ser ut på just din bil i en simulator

 

 


Dalarnas modernaste däckcenter – för alla bilmärken

Dalarnas modernaste Däckcenter hittar du på Kolonnen i Falun. Vårt däckhotell har optimalt anpassad förvaring med rätt temperatur, rätt belysning för att dina däck ska trivas och det finns plats för hela 16 000 hjul. Tack vare ergonomiskt anpassade maskiner behöver våra medarbetare inte lyfta däcket en enda gång vid byte av däck på fälg. Till våra hjultvättar har vi reningsverk som hjälper till att på bästa sätt ta hand om vårt spillvatten.  


Bra att veta

När måste man byta till vinter- och sommardäck? 
Enligt lag måste du använda vinterdäck mellan 1 december och 31 mars. Mellan 1 oktober och 15 april är det däremot tillåtet att använda dubbdäck vid vinterväglag.

Hur djupt ska mönsterdjupet vara?
På vinterdäck ska mönsterdjupet vara minst 3 millimeter för personbilar och andra lätta fordon. För tyngre fordon, såsom bussar, lastbilar och personbil klass II gäller 5 millimeter. På sommardäck rekommenderar vi minst 3 millimeter för bästa väggrepp vid fuktig vägbana. Den lagliga gränsen går vid 1,6 millimeter men redan vid tre millimeter börjar det bli risk för vattenplaning.

Vad ska jag tänkta på innan jag byter däck?
Kontrollera alltid mönsterdjupet och om däcken är snedslitna.

Hur kontrollerar jag däckets mönsterdjup?
Däckets mönsterdjup mäter du med en särskild mätsticka. Mönsterdjupet ska mätas på det mest slitna stället på däckets huvudmönster. Huvudmönstret är de mittersta tre fjärdedelarna av slitbanan.

Är det stor skillnad mellan premiumdäck och billiga märken? 
Det kan vara jättestor skillnad, både när det gäller grepp, förbrukning och bullernivå. Det är främst våtgreppet som premiumdäck klarar bättre, framförallt när det blir blött och kallt under vår och höst. Vi rekommenderar att man köper kvalitetsdäck eftersom det på lång sikt oftast är en bra investering. Då slipper man onödigt hög förbrukning, högljutt buller, lång bromssträcka och dålig väghållning. 

Mina däck är snedslitna, är det farligt?
Snedslitna däck kan bero på felaktig hjulinställning. Om hjulen inte står rätt händer flera saker. Däcken slits väldigt fort, bilen drar mycket mer bränsle, och så kan den bli väldigt obehaglig att köra.

Hur ska man förvara sina däck? 
Däcken ska alltid tvättas innan de läggs på hyllan för att få bort salt som fräter på fälgarna och gör att däckets livslängd förkortas. Det är viktigt att förvara däcken i rätt klimat – svalt och mörkt – då håller de längre än om de förvaras i exempelvis ett förråd som är kallt på vintern och varmt på sommaren.

 

Kontaktpersoner

Adam Kristensson

DÄCKTEKNIKER

Däckcenter, Borlänge

0243-25 77 52

adam.kristensson@rebil.se

Joakim Ahrnberg

DÄCKCOACH

Däckcenter, Falun

023-588 87

joakim.ahrnberg@rebil.se

David Christensson

INTERNBILSTEKNIKER

Däckcenter, Servicetekniker, Serviceverkstad, Falun

david.christensson@rebil.se

Mathias Fredriksson

Säljare Dalarna

Däckcenter, Borlänge Falun

0243-30 01 26

mathias.fredriksson@rebil.se

Sonny Berggren

Däckcoach

Däckcenter, Borlänge

0243-25 77 88

sonny.berggren@rebil.se

Mikael Thelin

Däckchef

Däckcenter, Borlänge Falun

mikael.thelin@rebil.se

Fredrik Törsfeldt

Däcktekniker

Däckcenter, Falun

023-588 87

fredrik.torsfeldt@rebil.se

Joakim Jonsson

Däcktekniker

Däckcenter, Borlänge

0243-25 77 88

Martin Fahlström

Däcktekniker

Däckcenter, Falun

023-588 87

martin.fahlstrom@rebil.se