Rolf Ericson Bil 60-årsfond

I samband med vårt 60-årsjubileum 2012 skapade vi Rolf Ericson Bil 60-årsfond. Fonden är en långsiktig satsning med syfte att stödja lokala ideella föreningar och organisationer för att de ska kunna utveckla sina verksamheter för ett bättre Dalarna.

Vi stödjer ideella föreningar och organisationer

Rolf Ericson Bil 60-årsfond har som syfte att stödja lokala ideella föreningar och organisationer så att de ska kunna utveckla sina verksamheter för ett bättre Dalarna. Vi vill kunna ge stöd till de som brinner för goda saker i vårt samhälle och därför är fonden bred och kan ge stöd till många olika typer av verksamheter, till exempel inom idrott, musik, hobbyverksamheter, teater, sociala verksamheter, miljöfrågor med mera. Vi avsätter 300.000 kronor till fonden som delas ut vid en årlig ceremoni i Falun eller Borlänge. För fonden finns en kommitté som beslutar om tilldelning och fördelning av stöd.

 

Fonden är stängd för i år och öppnar igen 2018. 

 

Vilka finns bakom fonden?

Fonden är skapad av koncernen Rolf Ericson Bil. I koncernen ingår Rolf Ericson Bil i Dalarna AB som finns i Falun och Borlänge samt Rolf Ericson Lastvagnar & Bussar AB som finns i Borlänge och Mora. I fondkommittéen som beslutar om tilldelning och fördelning av stöd ur fonden finns följande personer.

Rolf Ericson
styrelseordförande koncernen Rolf Ericson Bil

Magnus Enochsson
VD Rolf Ericson Lastvagnar & Bussar AB

Peter Palmqvist
VD Rolf Ericson Bil i Dalarna AB

Mats Ingels
F d radioprofil

 

Några av de föreningar som tilldelats stöd ur vår fond

2016

Ingemarsspelen Nås
Tilldelades 40 000 kr för vidareutveckling av Ingemarsspelen genom levande musik.

Autism och aspergerföreningen Dalarna
Tilldelades 10 000 kr för vinterverksamhet för barn med autism. 

Borlänge Gymnastikklubb
Tilldelades 30 000 kr för inköp av crashmatta. 

Folkare MK
Tilldelades 15 000 kr för inköp av stängsel till knattecrossbana.

Kvinnojouren Borlänge
Tilldelades 20 000 kr för vidareutbildning av ”jourkvinnor” samt upprustning av barnrum. 

Borlänge Cykelklubb Ungdom
Tilldelades 15 000 kr för byggnation av mountainbikebana.

2015

Falu Kanotklubb
Ansökte om bidrag för att personer med handikapp skulle kunna ta del av verksamheten. Nedan finns en kort film från Falu Kanotklubbs aktiviteter.

Falu Stigcyklister

2014

Falu BS Bandy
”Tack vare bidraget vi fick från Rolf Ericson Bil 60-års fond har vi kunnat skapa bättre förutsättningar för aktiva inom vår förening. Vi  investerade i en skridskoslip och frigjorde därmed tid för en person för att på annat sätt engagera sig i våra ca 300 medlemmar som ville träna, spela bandy och ha kul. Det viktigaste för oss är att vi lägger tid på saker som gör att Falu BS blir det självklara valet för barn och ungdomar som vill idrotta i Falun. Vi har en bra och rolig verksamhet, vi engagerar oss i individen, vi arbetar för barn och ungdomars utveckling och vi vill bidra till att Falun blir känd för sin goda idrottsverksamhet.”

 

Teater sLAgeT
”Vi i Teater sLAgeT har tack vara pengarna vi fick från er kunnat lagt pengar på våran verksamhet och våra grupper. Bland annat så fick de svarta skärmarna som var mer gråa än svarta nytt fräscht svart tyg. Det köptes in en hel del annat tyg som blev prinsessklänningar, troll och kanin kläder till våran barn och ungdomsgrupp när de spelade julspelet ” Småtroll och Lussekatter”. Scengolvet fick en ny matta så de gamla trasmattorna vi snubblat runt på kunde försvinna. Allt detta tack vara ert bidrag, som nu gjort stor skillnad i våran förening. Styrelsen och alla medlemmar i teater sLAgeT är väldigt glada för att ni finns för oss små ideella föreningar.”