Skadeanmälan

Så här går du tillväga om du har drabbats av en skada.

När olyckan är framme och skadan är skedd är det bra att snabbt göra en skadeanmälan till ditt försäkringsbolag. Har du Volvia eller Renault Försäkring så kan du göra den direkt hos oss. När det gäller övriga försäkringsbolag kan du göra din skadeanmälan direkt via försäkringsbolagets hemsida. Vi har samlat dom vanligaste länkarna här nedan:

Polisanmälan

Polisanmälan behöver du endast göra om skadan gäller stöld, djurkollision eller parkeringsskada. Läs mer om att göra en Polisanmälan här.

Skadeprocessen

Hit hoppas vi att du inte behöver komma men om skadan är skedd och bilen behöver repareras så ska du veta att det blir gjort på ett professionellt sätt och det kan vi garantera på våra skadeverkstäder.

  1. När skadan är skedd är det viktigt att göra en skadeanmälan. Kontakta gärna oss direkt så hjälper vi dig.
  2. Boka tid för skadebesiktning och kör bilen till vår skadeverkstad. Om bilen inte går att köra förvissa dig då om att bärgaren kör den direkt  till vår skadeverkstad.
  3. Vi kontrollerar bilen och dokumenterar skadans omfattning. Därefter för vår skadehandläggare en dialog med ditt försäkringsbolags tekniker för att säkerställa en samsyn på reparationsmetod.
  4. När allt är klart med försäkringsbolaget beställer vi material och i vissa fall kräver försäkringsbolagen att det skall repareras med begagnade delar.
  5. Reparationen påbörjas och vi demonterar, frilägger, riktar skador och byter ut detaljer med nya delar. Vi ombesörjer med lackering om det krävs och slutligen monteras alla detaljer, som lister, lås, knappar, stötfångare m.m.
  6. Innan vi släpper iväg bilen gör vi en sista kontroll så att allt är i sin ordning.

Hyrbil

Behöver du en hyrbil under tiden som vi reparerar din bil så ordnar vi det också!

Glasskada

Har du fått en spricka i rutan, som inte kan lagas, så byter vi rutan åt dig på vår skadeverkstad. Har du däremot fått ett stenskott, som inte är större än 25mm i diameter, så reparerar din tekniker det på serviceverkstaden. Har du en Volvo eller Renault med Volvia eller Renault försäkring så är självrisken för det 0:-. Läs mer om glasreparationer här.