Glascenter

Vid våra Glascenter utför vi alla typer av bilglasreparationer, allt från små stenskott till byte av vindruta, på alla bilmärken.

 

Loading window repair...

 

 

Vid bilglasreparation är det viktigt att du anlitar en auktoriserad verkstad som använder rätt metod, rätt delar och rätt lim, eftersom framrutan är en del av bärigheten i hela bilens kaross. Viktigt är också att säkerställa funktionen av den tekniska utrustningen som är placerad i vindrutan på nyare bilar. En felmonterad ruta kan skapa stor skada vid en kollision.

Drop-in på stenskottslagning

Vid våra Glascenter har vi Drop-in på stenskottslagning och vi hjälper dig på plats med skadeanmälan.
Självrisken med t ex Volvia och Renault Försäkring är 100 kr för stenskott  och vid byte av glasruta är självrisken 1.600 kr.

Såhär gör du om du fått en skada

1. Anmäl skadan genom att göra en skadeanmälan till ditt försäkringsbolag. Har du en Volvo så anmäler du endera direkt i Volviaappen eller på volvia.se . Har du en Renault så anmäler du i Renault Försäkring-appen eller på Renault Försäkring. Du kan också ringa in din skadeanmälan till oss eller Volvia/Renault Försäkring. Ladda ner din skadeanmälan för Volvia Anmälan glasskada“ fylla i och ta med den till vårt Glascenter.

Här kan du ladda ner apparna:

Renault Försäkring Volvia
iPhone iPhone
android android

2. Du får besked – ditt försäkringsbolag eller Glascenter lämnar besked om din skadeanmälan är godkänd. Oftast får du veta detta inom ett par timmar.

3. Boka din tid hos något av våra Glascenter i Falun på 023-588 10 eller i Borlänge på 0243-25 77 10.

4. Bilen repareras.

5. Vi kontaktar dig när bilen är klar att hämtas.

6. Du betalar eventuell självrisk till oss. Sedan är det klart.

Laga stenskott eller byta vindruta?

Har du fått en skada så är det viktigt att du så snart som möjligt åtgärdar den. Självrisken med t ex Volvia och Renault Försäkring är 100 kr för stenskott och vid byte av glasruta är självrisken 1.600 kr.

En skada på glastaket kan ersättas via vagnskadeförsäkringen eller vagnskadegarantin.

Eftersom vindrutan är så viktig ur säkerhetssynpunkt rekommenderar vi att man endast reparerar skador mindre än 25 mm, eller i vissa fall 15 mm (se illustration). Om skadan är större eller belägen i det direkta synfältet måste rutan bytas.

Zoner för lagning av stenskott

 

Grönt
stenskott upp till 25 mm
i diameter kan lagas
Gult
stenskott upp till 15 mm
i diameter kan lagas
Rött
vid stenskott i detta område
måste rutan bytas

 

Låt oss fixa stenskottet och bespara dig själv en större kostnad

Har du ett stenskott på rutan försöker vi i första hand alltid att laga stenskottet. Ett stenskott som måste lagas är ett stenskott som har en lite spricka i sig. Är det en grop utan spricka så gör man i regel ingenting. En lagning kan förhindra att hela rutan spricker och är ett enkelt sätt att bespara sig en större kostnad. Själva stenskottslagningen går snabbt att åtgärda och är inte så kostsam. Ett tips är att skydda sprickan med en tejp till dess att stenskottet lagats. Ha alltid ett s.k. stenskottsplåster i bilen i fall du får ett stenskott på vindrutan. Har du inget stenskottsplåster så är du välkommen in till oss och hämta ett.

Om du har frågor om glasskador ring oss i Falun på 023-588 10 eller i Borlänge på 0243-25 77 10.

 

 

Kontaktpersoner

Andreas Lundvall

GLASTEKNIKER

Glascenter, Falun

023-588 83

andreas.lundvall@rebil.se

Ricky Ekenlöw

Glastekniker

Glascenter, Borlänge

0243-25 77 18

ricky.ekenlow@rebil.se